Blog

5 Belangrijke stappen die vriendschappen verdiepen

Wanneer ben je een goede vriend of vriendin? Moet je luisteren, of juist confronteren, goede tips geven of met humor reageren? Je wilt graag een steun zijn voor je vrienden en vaak uit die steun zich in goede raad.

Tips om met je boosheid te leren omgaan

Boosheid kan zomaar opkomen Tijdens een gesprek met iemand, als je luistert naar de radio of tijdens een mooie wandeling. Er gebeurt iets om je heen of er wordt iets tegen je gezegd waardoor je geïrriteerd raakt.

Hoe een uitdaging met jezelf een automatisme wordt

Hardlopen via een hardloopschema Misschien heb je het ook wel eens gedaan. Ik heb in een onbewaakt ogenblik met mijn vriendin afgesproken dat we een run van 5 km gaan doen. En dat is toch zeker een half uur hardlopen!

Welke werkelijkheid zit in jouw dromen?

Heerlijk even wegdromen! Terwijl ik lig in het gras of loop langs het strand. Dromen over situaties waarvan je verwacht dat ze nooit tot de werkelijkheid zullen behoren. Het is ontspannend om je jouw leven voor te stellen zonder te denken in grenzen of belemmeringen.

Delen is het begin van vermenigvuldigen

Als je vraagt komen mensen met oplossingen waar je zelf niet aan had gedacht Vragen? Ik? Iets aan iemand vragen? Natuurlijk niet! Dat is voor mij helemaal niet nodig. Wat kan iemand anders nu voor mij doen? En waarom zou iemand iets voor mij doen? Iedereen heeft het al druk genoeg met zichzelf.

Wat kun je doen als je merkt dat je aannames doet?

Aannames? Maak jezelf niet gek! Misschien ken je het gevoel wel. Je geeft iets van jezelf bloot en je kijkt naar de ander en ziet dat de ander uit het raam kijkt. Zo, dat is leuk, denk je dan. Lekker geïnteresseerd zeg! En je raakt geïrriteerd.  Je reageert ook niet meer leuk op de ander.

5 Tips om iemand door zijn eigen gedachten te leiden

Advies of dwang? Weer eens een goed advies, maar niet voor mij. Want mijn situatie is heeeel anders. De ander begrijpt er niets van. Hoe goed kunnen we eigenlijk voor een ander denken? En wordt wat we zeggen als advies gepercipieerd of voelt het als dwang?

Weet wat je geregeld wilt hebben op een dag of week

Wat is jouw focus? Zo de dag is weer voorbij. En….. lekker gefocust vandaag? Heb je alleen maar die dingen gedaan die leiden naar jouw doelen in het leven? Of heb je je toch weer laten afleiden door allerlei onbelangrijke zaken? Het is belangrijk om flexibel te zijn.

Analyseer jouw irritatie en maak er een leermoment van

Irritatiepunt of leermoment? Een irritatie momentje is zo gebeurd. Je raakt in gesprek met iemand en opeens voel je dat het opkomt. Hoe komt dat toch, dat moment dat je je opeens onprettig voelt. Vaak laten we dat moment aan ons voorbij gaan.