Blog

Carnaval: De perfecte manier om in de huid van een ander te kruipen

Hossende mensen De carnaval is voorbij. Geen hossende en zingende mensen meer op de televisie. Kijkend naar een verslag van de carnavals festiviteiten op de tv, viel het mij op dat de mensen mooi verkleed waren en er echt veel werk van hadden gemaakt. Sommige mensen waren zo mooi verkleed en geschminkt dat ze onherkenbaar waren. De feestgangers straalden geluk en plezier uit. Het lijkt wel of ze op een...

Over vriendschap; hoe houd je de band sterk?

Een band blijft sterk als ieder hem aan een kant vastpakt Ik heb een hele sterke band met haar. Wanneer zeg je dit? En over wie? Wat houdt dat eigenlijk in, een sterke band? Dat je lief en leed met elkaar deelt? Een band blijft strak en sterk als je er allebei een beetje aan trekt.

Vragen stellen + levelen = begrijpen

Referentiekader Ik hoor mensen om mij heen wel eens zeggen: zij begrijpt mij tenminste. Of: zij weet wat ik doormaak. Wat ik mij dan direct afvraag is: wat maakt dat je het gevoel krijgt dat iemand jou begrijpt. En kan dat wel, iemand volledig begrijpen?

Hoe laat je los?

Hoe laat je los? Ik sta boven de springschans, ik kijk naar beneden en stel mij voor hoe de schansspringers de moed kunnen verzamelen om hun handen los te laten en zo de vrije val in te vallen. In dit geval is het echt loslaten. Los laten, de vlinders in je buik voelen en gaan. Gaan, het ongewisse tegemoet, ondanks dat je er hard voor geoefend hebt, blijft het steeds...

5 Belangrijke stappen die vriendschappen verdiepen

Wanneer ben je een goede vriend of vriendin? Moet je luisteren, of juist confronteren, goede tips geven of met humor reageren? Je wilt graag een steun zijn voor je vrienden en vaak uit die steun zich in goede raad.

Tips om met je boosheid te leren omgaan

Boosheid kan zomaar opkomen Tijdens een gesprek met iemand, als je luistert naar de radio of tijdens een mooie wandeling. Er gebeurt iets om je heen of er wordt iets tegen je gezegd waardoor je geïrriteerd raakt.

Hoe een uitdaging met jezelf een automatisme wordt

Hardlopen via een hardloopschema Misschien heb je het ook wel eens gedaan. Ik heb in een onbewaakt ogenblik met mijn vriendin afgesproken dat we een run van 5 km gaan doen. En dat is toch zeker een half uur hardlopen!

Welke werkelijkheid zit in jouw dromen?

Heerlijk even wegdromen! Terwijl ik lig in het gras of loop langs het strand. Dromen over situaties waarvan je verwacht dat ze nooit tot de werkelijkheid zullen behoren. Het is ontspannend om je jouw leven voor te stellen zonder te denken in grenzen of belemmeringen.

Delen is het begin van vermenigvuldigen

Als je vraagt komen mensen met oplossingen waar je zelf niet aan had gedacht Vragen? Ik? Iets aan iemand vragen? Natuurlijk niet! Dat is voor mij helemaal niet nodig. Wat kan iemand anders nu voor mij doen? En waarom zou iemand iets voor mij doen? Iedereen heeft het al druk genoeg met zichzelf.