Weet wat je geregeld wilt hebben op een dag of week

Wat is jouw focus?

Zo de dag is weer voorbij. En….. lekker gefocust vandaag? Heb je alleen maar die dingen gedaan die leiden naar jouw doelen in het leven? Of heb je je toch weer laten afleiden door allerlei onbelangrijke zaken? Het is belangrijk om flexibel te zijn.

Flexibel in de dingen die je doet en dat je klaarstaat voor mensen die jou nodig hebben. Maar je moet daar natuurlijk niet in doorschieten. Het is wel fijn als je aan het eind van de dag een gevoel hebt van YESS!, dat heb ik mooi geregeld! Daarvoor is het wel van belang dat je weet wat je geregeld wilt hebben op een dag of in een week. En…. om een eindpunt te hebben. Wat zijn jouw doelen waar je naartoe werkt? Wat vind jij belangrijk in het leven? Deze doelen raken verschillende gebieden in jouw leven, zoals familie, vrienden, gezin, zakelijk, vrije tijd, gezondheid enz.. Als je weet wat je in deze verschillende levensgebieden wilt bereiken, kun je door de dag heen ook veel beter en makkelijker je keuzen maken. Je laat je niet afleiden door allerlei andere zaken die ook leuk zijn, jouw kostbare tijd in beslag nemen en indirect frustratie geven omdat je hierdoor jouw doelen niet haalt.

Hoe zorg je voor een YESS! gevoel aan het einde van de dag:
• Sta stil bij wat jij wilt. Wat zijn jouw doelen in het leven?
• Hieraan gerelateerd is de volgende vraag: Wanneer is voor jou de dag geslaagd? Wat wil je gerealiseerd hebben?
• Als je een vraag of een keuze krijgt, sta dan even stil of je deze op de één of andere manier kan linken aan jouw doelen. Als het geen toegevoegde waarde heeft voor jouw doelen, doe het dan niet.

Soms is het makkelijker om je af te laten leiden en nog wat omwegen te nemen. Maar…. jij bent sterk! Jij gaat voor jouw doelen! En… je gaat er recht op af!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!