Delen is het begin van vermenigvuldigen

Als je vraagt komen mensen met oplossingen waar je zelf niet aan had gedacht

Vragen? Ik? Iets aan iemand vragen? Natuurlijk niet! Dat is voor mij helemaal niet nodig. Wat kan iemand anders nu voor mij doen? En waarom zou iemand iets voor mij doen? Iedereen heeft het al druk genoeg met zichzelf. Nee hoor en trouwens ik kan alles best wel zelf!
Waar komt het toch vandaan dat we het soms moeilijk vinden om iets aan iemand te vragen. Het leven wordt er een stuk makkelijker door als we wél eens iets aan iemand vragen. En…. de oplossing voor jouw probleem of jouw vraagstuk is veel sneller voorhanden. Want er is namelijk niet één iemand die er over nadenkt, er zijn meerdere mensen die gaan nadenken. En iedereen zoekt op een andere plek. En anderen hebben soms ook een ander netwerk, waar ze ook weer iets aan kunnen vragen. Er kan een waar sneeuwbal effect ontstaan als we iets vragen. Mensen willen graag helpen. Als iemand iets aan jou vraagt wat doe je dan? Soms ben je best vereerd als iemand iets aan je vraagt. Je gaat dan gelijk kijken of je die persoon kan helpen. Denk je dat het andersom anders zou zijn? Natuurlijk niet! Als je vraagt komen mensen met oplossingen waar je zelf niet aan had gedacht. En de ene keer zul je er niks aan hebben en aan andere keer weer wel.

Hoe zorg je voor nieuwe ideeën?
• Vertel anderen over de belangrijke zaken waar jij mee bezig bent.
• Breng naar voren waar jouw knelpunt zit, waar je op vastloopt.
• Vertel heel concreet waar jij naar op zoek bent, hoe moet het er uit zien, om hoeveel gaat het, waar moet het aan voldoen etc..
• En…. maak duidelijk wat een ander voor jou zou kunnen doen.
• Zoek de personen die jou zouden kunnen helpen bewust op.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!