Blog

Analyseer jouw irritatie en maak er een leermoment van

Irritatiepunt of leermoment? Een irritatie momentje is zo gebeurd. Je raakt in gesprek met iemand en opeens voel je dat het opkomt. Hoe komt dat toch, dat moment dat je je opeens onprettig voelt. Vaak laten we dat moment aan ons voorbij gaan.

Maak van hopen zeker weten en kom in actie!

Hopen of zeker weten? Ja, het jaar is weer begonnen en we HOPEN dat dit jaar beter, anders, leuker wordt dan de voorgaande jaren. Hopen ja, want zeker weten doen we dat niet. Hopen is wel een werkwoord maar heeft wat mij betreft weinig actiefs in zich.

Wanneer ben je een goede vriend of vriendin?

Een goede vriend hoeft geen superman te zijn Moet je luisteren, of juist confronteren,  goede tips geven of met humor reageren? Lastig hoor! En uiteraard weet je altijd precies wat de ander moet doen. Maar al jouw goede tips zijn vaak al uitgeprobeerd.

Verzacht medelijden het lijden? Helpt meeveren?

Verhaal vertellen Heerlijk vind ik het als iemand naar mijn verhaal luistert en zegt: “Wat verschrikkelijk! Nee, echt? Zei hij dat echt? Wat een sukkel zeg! Waarom overkomt dit jou altijd”? Het voelt dan alsof ik in een warm bad lig. Iemand vindt het zielig wat mij is overkomen.

Loslaten kost net zoveel energie als actie ondernemen

Loslaten Met zweet op mijn rug probeer ik HET halsstarrig los te laten. Pfffff ’s avonds rol ik doodmoe van het loslaten mijn bed in. En wat levert het op? Ik moet toegeven dat het toch ook wel een gevoel van onmacht geeft en irritatie.